6 Månader kvar…

2014-03-23 08.48.13Schlagerfestivalen närmar sig i år igen, det är i och för sig cirka ett halvår kvar, men tiden går fort. Undrar vad det är för sorts låtar som är med där i år? Det brukar vara ganska stor skillnad på låtarna och vi får hoppas att det är det i år också. Inte så kul om alla låter precis likadant. Då är det bättre med variation.

Man måste medge att artisterna har varit väldigt kreativa när det gäller scendekorationer och framförandet i stort, trots att sången är viktigast är det ganska trevligt att se på det andra också. Ta Erik Saade som exempel, när han sjöng ”Popular” år 2011 blev nog många väldigt förvånade när han helt plötsligt slog sig igenom ett antal glasskivor. Till på köpet så såg det också väldigt bra ut och det uppskattades säkert av många. En stor del av Sveriges befolkning håller troligen med om att både framförandet och sången var bra, eftersom Saade faktiskt vann hela festivalen och tog sig vidare till Eurovision Song Contest.

Det skulle vara intressant att i år få någon annan typ av bidrag som bryter mot det vanligaste: pop och schlager. Malena Ernman hade en härlig och annorlunda genre när hon deltog med låten ”La voix”. Det var uppfriskande med lite opera, även om de andra bidragen förstås också var bra. Många olika genrer har verkligen blivit framförda under melodifestivalerna genom åren. Det har funnits hårdrock, rockabilly, ballader, schlager, pop, opera med mera. Det är kanske därför som den har blivit en sådan folkfest som den är, eftersom det finns något för alla. Dessutom så är det ett program som är underhållande, speciellt i pauserna där det brukar vara något som går som en röd tråd genom alla fyra delfinalerna och ofta är humoristiskt också. Möjligen är det något som bidrar till att en så stor ålderskategori uppskattar melodifestivalen.

Comments are closed.