Dessa vill jag ha med i startfältet 2015

Jag gillar överraskningar. Alla gör dock inte det men jag älskar dem. Särskilt när det kommer till musik. Ibland hör man något på radion som man helt oväntat börjar tycka om. Många av mina favoritlåtar och artister har upptäckts på det sättet. Därför blir jag lite besviken när jag nuförtiden kollar på melodifestivalen.

 Ofta är det samma artister i tävlingen år efter år. Mycket bra artister måste jag bara för tydlighetens skull påpeka men samma lika. Jag har sett Sanna Nielsen göra en ballad så många gånger nu att jag instinktivt känner hur den låter innan jag hört den. Hon har en fantastisk röst och utstrålning men det är inte allt. Ibland vill man se något nytt.

 2014-03-22 20.26.31Nästa år skulle jag vilja se en artist som hittills aldrig varit med i tävlingen. Kanske en helt färsk som med sin första demo uppträder. Vi är ett av världens ledande länder när det gäller musikproduktion. Vi har så mycket talang per capita att det nästan är förunderligt. Det finns säkert en uppsjö av fantastiska melodier och artister ute i landet som väntar på att höras och synas.

 Något jag absolut vill se mer av är hip hop och r n´b. Representerat på ett seriöst sätt. Svensk hip hop är av många ansedd väldigt bra och är en gener som är gränsöverskridande både när det gäller samhällsklasser och ursprung. Tänk att få se maskinen ställa upp med ett riktigt gungigt beat.

 Festivalen kan dock inte anklagas för att inte vara innovativ eller icke gränsöverskridande. De jobbar tydligt med att ha ett blandat startfält. Dock skulle det vara roligt att se mer icke mainstream musik i tävlingen. För att få lite färg i tävlingen skulle det vara kul att se ett indiepopband i sammanhanget. Gärna något som tidigare ansett sig lite för creddigt för tävlingen. Kanske Mando Diao är sugna? Det skulle föra Sveriges två musikvärldar tillsammans. Den creddiga, hipstervinklade musiken och den storsäljande populära mainstreammusiken. Det borde vara melodifestivalens nästa nya mål. Föra musiken tillsammans.

 

Comments are closed.