Snart kör vi!

2014-03-25 14.09.59Snart är det äntligen dags för årets stora temafest hemma hos mig och eftersom jag fullkomligt älskar Melodifestivalen och spektaklet runt omkring så blir det en schlagerfest med allt vad det innebär. Det vill säga bra svensk musik i form av bidrag från Melodifestivalen, men även glitter och glamour och till det en hel del chips och godis förstås.

Okej. Nu är det många som tänker – Finalen har ju redan varit. Så är fallet. Men vad gör man om familjen ligger magsjuk. Bara att skjuta upp stora festen.


Annons:      Tangentbordslektioner


 

Just nu håller jag på att fundera på vilken musik vi ska spela på festen. Jag har så många favoriter både från årets festival och tidigare så det är svårt att välja. Ett tag funderade jag på om vi även skulle bjuda på lite utländska bidrag från Eurovision Songcontest, men jag tror att vi håller oss svensk musik när den är som bäst och väljer de bästa bidragen från den svenska festivalen genom tiderna. Då får vi även med några vinnare från Eurovision förstås! En sak som fascinerar mig med denna fantastiska tillställning är att det ofta finns något för alla. Från de smäktade balladerna till discodängorna. Sen får vi inte glömma riktiga schlagerlåtar som var vanligare förr. Jag tänker Carola och höjningar på löpande band.

Så det blir nog lite Carola, Herreys, Lotta Engberg och andra artister som gjort riktiga shlagerlåtar och så blandar vi det med lite av det senaste. De svenska vinnarna av Eurovision får självklart vara med allihop. För de som vill dansa loss kör vi någon av Alcazars alla discodängor och för de som vill sjunga med spelar vi Samir och Viktor och Hasse Andersson från årets festival. Några bra låtar att kramas till måste jag också leta fram.

Några personliga favoriter blir det förstås också. Från årets festival blir det helt klart Måns och Mariette. Sen får vi se vilka favoriter mina gäster vill att vi spelar. Det kommer förhoppningsvis bli en kväll utöver det vanliga och en kväll som jag och mina gäster sent kommer att glömma.

Comments are closed.