Smått och gott inför 2018

Ända sedan 1958 har vi år efter år kunnat njuta av schlager i alla dess former. Man kan väl påstå att musiken har förändrats en hel del, från när Alice Babs stod som vinnare i den första upplagan av melodifestivalen med låten ”Lilla stjärna”, till 2000-talets början när klubbpopen har tagit över scenen. Vi minns klassiker som ABBA, Carola och Charlotte Nilsson (nu Perrelli) med stolthet.

Sent lär vi också glömma när Christer Lindarw och Lasse Flinckmans After Dark ställde upp med låten ”La Dolce Vita” i det vi ser som sann schlageranda. Glitter, glamour och fjäderboa.

År 2018´s upplaga av Melodifestivalen går av stapeln den 3e februari. Första anhalt är Karlstad. Sedan tas vi med vidare på en schlagerresa över hela Sverige, där kommande stopp är Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik. Andra chansen äger rum i Kristianstad Arena och festen avslutas med buller och kastruller i Globen.

Programledare är precis som 2017 popgurun David Lindgren, i år tillsammans med ”Fab Freddie” Fredrik Svensson. En duo som jag tror kommer hantera publiken på ett fantastiskt sätt med både humor, allvar och för att inte tala om spänning!

Melodifestivalen, mello eller schlagerfestivalen. Vad ni än väljer att kalla den så är det en symbol för glädje, sång, gemenskap och stora festligheter. Visste ni förresten att ordet ”schlager” betyder ”något som slår”? Medryckande, med andra ord. Det ska bli spännande att se vem som lyckats bäst denna gång och därmed får med sig ”sångfågeln” hem.

Nu laddar vi alltså för årets upplaga av ”mellon”. Fram med paljetter och popcorn! Må bäste man eller kvinna vinna.

Comments are closed.