Egen schlagerfest – på hösten

Under vårvintern varje år bjuds vi på underhållning i form av Melodifestivalen. För varje år föds det nya artister och nya låtar. Varje lördag i flera veckors tid sitter vi bänkade med chips och karameller för att ta del av bidragen, hitta vår favorit och rösta fram denne som vinnare. Melodifestivalen är helt enkelt en väldigt folkkär tradition.

Ett roligt partytips för oss som älskar den stora festen är att ha en egen melodifestival när den ”riktiga” mellosäsongen ligger på paus. För oss som sjunger hellre än bra och inte har tid att komponera egna låtar finns den magnifika uppfinningen karaoke.

Samla alla dina vänner, bjud på goda drinkar och tilltugg, ta fram discokulan och rigga ”scenen”.

För en extra festlig stämning tycker jag gott att man kan ha en enklare dress code för festen. Jag tror faktiskt att i så gott som varje garderob går det att gräva fram någonting med schlagerkänsla. En extra glittrig klänning, ett par coola solbrillor, smycken eller kanske till och med en färgglad peruk. Det behöver inte kosta något alls men det tillför mycket till en festlig och skojig stämning. Ett annat tips är att handla på second hand – där finns massor av schyssta grejer från årtionden tillbaka som säkerligen skulle kvala in under temat schlager.

Varje festdeltagare kan enkelt sätta betyg på varandras skönsång för att sedan räkna samman resultatet. Det räcker med en betygsskala, säg 1–10, ett papper och en penna per skalle. Efter varje framträdande skrivs omdömet ner på vardera papper för att sedan räknas ihop. Vinnaren koras!

Äran eller ett roligt pris som vinst – ni väljer själva beroende på vad ni har för budget på festen. Hur som helst kommer det garanterat bjudas på många skratt, härlig gemenskap och sång – precis som i den riktiga melodifestivalen!

Comments are closed.