Eurovision Song Contest – en överblick

Som många andra svenskar är jag riktigt taggad på att Eurovision ska sätta igång. Det här året har det varit så bra låtar att jag till och med blivit inspirerad till att börja spela musik själv. Av alla instrument det går att välja mellan, föll valet slutligen på gitarr.

Många stjärnor i Eurovision Song Contest har genom åren burit på en gitarr, oftast en akustisk. Så det är faktiskt precis en akustisk gitarr jag har köpt nu. Kanske spelar jag för hårt på den, för idag gick en sträng av. Så just nu är jag på jakt efter gitarrsträngar.

Gitarrsträngar.com verkar ha ett ganska brett utbud och bra guider för oss nybörjare – kanske blir det att jag köper därifrån faktiskt. Sitter också och läser lite på Wikipedia för att lära mig mer om själva instrumentet. Tills jag har fått strängarna hemskickade blir det nog en paus i gitarrspelandet och mer fokus på ESC.

För er som inte har stenkoll ännu, kommer här en liten tidslinje om vad som hänt och vad som kommer att hända i Eurovision det här året.

I juli förra året blev vi varse om att det är Globen i Stockholm som blir arenan där festen kommer att hållas.

I december fick vi veta att det är att det är komikern Petra Mede och schlagerkungen Måns Zelmerlöw som är programledare

I januari i år blev det klart med flertalet evenemang på stnan. Festplatsen EuroClub kommer att hålla till framför slottet, medan Eurovision Village kommer att byggas i kungsträdgården.

I februari avslöjade man hur scenen kommer att se ut i globen. En annan stor nyhet är att SVT kommer göra en historisk förändring av poängfördelningen i programmet.

I mars blev det klart att Felix Herngren kommer att stå för en del av underhållningen.

I april blev det klart att Lotta Bromé är den som kommer att kommentera programmet.

Med alla de här nyheterna, tror jag det står klart att vi kan vänta oss en riktigt bra schlagerfest i år.

Comments are closed.