Andra omgången – All in med rätt mode

Melodifestivalen 2019 har äntligen gått av stapeln, och det med buller och bång inför närmare tre miljoner tittare! När vi samlas för att kolla på Melodifestivalen brukar jag och mina vänner gå all in – just för stämningen skull. Även om ingen ser oss förutom oss själva så gör det våran egen upplevelse extra festlig. Att sitta i soffan i mjukisbyxor eller rosa mysdress och med en skål popcorn i knät funkar förvisso, men stämningen blir inte alls densamma. Janne hade visserligen köpt en cool rosa mysdress men det är nog undantaget som bekräftar regeln. Istället tar vi på oss festliga toppar och utsvängda byxor, färgglada klänningar med paljetter eller byxdressar utsmyckade med midjeskärp och fastsydda pärlor. Tillsammans med stora örhängen, höga klackar och goda drinkar blir varje lördag en lördag att minnas. Och för varje lördag låter vi oss inspireras av det vi ser i programmet – Musik, mode och glädje.

På scenen har vi hittills fått se shower och scenkläder i klassiska utformningar med glitter och glamour men även modernare konstillatoner som satt guldkant på programmet. Det är ju faktiskt så att när det kommer till Melodifestivalen så är showen och kläderna minst lika viktiga delar av framträdandet som själva låten. Både det som visas på scenen och det du bär hemma i TV-soffan är det som gör Melodifestivalen till en schlagerfest.

Redan i årets första deltävling visade Anna Bergendahl upp mode i form en elegant grå jumpsuit med dekorativa detaljer och spets när hon stod på scenen. Ett klädval som gick hand i hand med hennes övriga framträdande och som dessutom tog henne vidare till andra chansen.

Jumpsuit är ett plagg som ger ett glamouröst och stilfullt intryck och som fått ett rejält uppsving de senaste åren. För den som vill skina som Anna Bergendahl är alltså är en jumpsuit det perfekta valet till en schlagerfest där du vill vara både uppklädd och avslappnad.

Kodjo Akolor har bland annat hunnit bära en kavaj med krage av strass och Sarah Dawn Finer sken som norrskenet i en blå glittrande långklänning i den andra deltävlingen.

Klädvalen i Melodifestivalen är ofta extraordinära och den detalj som sätter känsla på hela festivalen. Modevärlden bjuder ofta på annorlunda trender och tiden under melodifestivalen är ett utmärkt tillfälle att ta ut svängarna som modelejon. Att våga bära det man vanligtvis inte gör. Våga använda starka färger och annorlunda former!

Vad har du på dig på din schlagerfest?

 

 

Comments are closed.