Eurovision till globen

imageNu när Frans vunnit melodifestivalen står det klart att det är han som kommer representera oss i Globen nu i Maj. Tyvärr har jag sedan länge en resa till USA inplanerad, så jag kan inte vara på plats i Globen som jag tidigare hade tänkt.

Eftersom jag med största sannolikhet kommer befinna mig i bilen under tävlingens gång (resan består av en lång road-trip längs Route 66) har jag försökt fixa två saker så att jag kan följa Eurovision: Ett billigt roaming-alternativ och en modern hyrbil där man enkelt kan koppla in mobilen i högtalarsystemet.

För hyrbilen har jag bland annat sökt runt på Usahyrbil.se för att verkligen gå igenom utbudet. Sajten fungerar som så att den jämför olika firmor och dess priser. När jag har hittat förslag jag tycker om har jag sedan googlat vidare på modellen för att dubbelkolla att den har ett så kallat AUX-uttag (som gör det enkelt att koppla in mobilen i högtalarna).

För ett billigt internet har jag i princip kollat runt hos alla operatörer för att hitta ett rimligt pris per nedladdad Mb, men de flesta känns förhållandevis dyra. Jag välkomnar gärna tips från läsarna angående detta. Hela Eurovisionprogrammet är som bekant ganska långt och det är därmed mycket data som behöver överföras, något som kan stiga till nästan hiskeliga priser. Är det bättre att köpa ett tillfälligt kontantkort i USA? Eller finns det någon deal med en svensk operatör som jag har missat? Alla tips uppskattas!

Det allra bästa vore såklart om jag kan stanna vid ett hotell där Wi-fi finns för att kolla hela sändningen. Då vi är flera som reser kanske detta dock inte blir av (då det nästan bara är jag som är ett stort eurovisionfan). På grund av det här måste jag förbereda mig med just bra internet och en modern hyrbil med ett lika modernt högtalarsystem.

Ett annat alternativ är väl att helt enkelt försöka övertyga resten av sällskapet att Route 66 finns kvar medan Eurovision endast kan avnjutas en gång om året. Detta kan dock vara svårt och till och med näst intill omöjligt, så efterfrågar även här efter tips på riktigt vassa argument!

Nåja, tillbaks till hyrbilsletandet, sitter just nu och exalterat går igenom även den här sajten i jakt på den perfekta hyrbilen för att följa eurovision i.

Comments are closed.