Schlagerfesten utökar till sommaren…

            2014-03-25 14.13.39 Efter två år med schlagerfest i Mars har vi nu fått blodad tand att testa på något nytt. Det är framförallt tre lärdomar som vi bär med oss.

Det är betydligt roligare om man kan vara ute en del på festen. Med 20 personer inomhus blir det både trångt, varmt och omöjligt att umgås utan att småskrika.

  1. Barnen ska också få ha sin fest. Än så länge har det varit barnfritt.
  2. Grillningen måste med nästa gång

Så vad blir slutsatsen?

Poolparty !

Ja, man kan ju kalla det vad man vill men det behövs inte mer än två tre uppblåsbara pooler på gården för att barnen ska ha roligt i stort sett hur länge som helst. (glöm inte att rengöra poolerna efter festen, tips på poolvård, rengöring, pooldammsugare mm finns här) Visst kan man själv ta ett dopp om man vill men jag kommer hålla mig på torra land så länge som möjligt.

På så vis har vi barnen med och nära oss under hela kvällen. Sen sätter vi Fredrik vid grillen, dit kommer jag inte få gå efter förra årets bravader…

Tidsmässigt får vi börja lite tidigare på dagen också än tidigare. Både för att det är varmare för barnen när de badar och plaskar men även för att de små behöver komma hem och lägga sig i skaplig tid. Av erfarenhet så finns det en viss ekvation mellan poolbad och hur tidigt ungarna somnar. För varje timme i vattnet blir det en halvtimme tidigare på kvällen.

Så om grillen är igång vid lunch så äter vi tillsammans och hänger ute i solskenet tillsammans på eftermiddagen. Barnen får bada bäst de vill och jag ställer som krönt kubbkung upp mot vilken motståndare som helst.

Så allt klart?

Bara en liten detalj kvar. Vad ska vi tävla om när det inte är schlagerfrågor och schlagertips. Och vilket tema ska vi ha på klädseln. Tema ”poolparty” känns inte helt bekvämt. Får återkomma i den frågan.

Comments are closed.