Vi inreder i glamour

Även om årets upplaga av Melodifestivalen nu är avklarad så finns ingen anledning att hålla igen på glamouren. Att få piffa till soffan med mjuka kuddar och härliga plädar är en lyx som alla borde unna sig i vardagen. Kanske behöver din soffa några nya färgglada detaljer lagom tills det är dags att bänka sig framför Eurovision?

Att byta ut kuddfodral, plädar och andra inredningsdetaljer efter årstider är ett enkelt sätt att få in en helt ny känsla i vardagsrummet. Rött till jul, ljust och fräscht under vår och sommar och mörkt och murrigt under hösten är klassiska exempel på hur många väljer att färgsätta sina hem under de olika årstiderna. Det kanske är lite överdrivet att dekorera soffan i schlagerstil för att man under ett par veckor varje år följer Melodifestivalen, men har man en speciell kärlek till programmet kan man få in glitter och glamour på ett diskret sätt som lämpar sig även när festivalsäsongen är över.

Ett tips för att få till en lekfull känsla är att blanda olika kuddfodral både vad gäller material, former och färger. Några i matt material och kanske några i det ultrasläta tyget satin. Blått, grått och silver är en snygg färgkombination som dessutom är glammig men på ett neutralt sätt. En soffa bör vara fylld av många dekorativa kuddar att luta sig emot, och är ett enkelt sätt att skapa en ombonad känsla för hela rummet. Intrycket blir mjukt och lyxigt och det är en klar fördel att variera sig lite med färgerna.

Lägg där till några lyxiga och sköna plädar att krypa ner under när kvällen tränger sig på, eller häng dem dekorativt över soffkanten. Med tända ljus på bordet, en skål med något gott att äta och glaset fyllt med bubbel är det inte så konstigt att soffan är hela familjens favoritplats där många timmar spenderas, oavsett om det är schlager på TVn eller inte.

Comments are closed.