Vinnare utsedd i parfymfrågan

I förra inlägget lyfte jag och Elin upp frågan angående var man kunde köpa schlagerparfymen nr1. Det tog inte mer än 28 minuter från att blogginlägget var publicerat till att vi fick in rätt svar. Svaret var Billigaparfymer.se. Lite kul tycker jag med en webbsida som har heter Billiga parfymer. De har ju lite målat in sig i ett hörn gällande utbudet. Det får bara vara billiga parfymer, inga allt för exklusiva alltså. Eller så menar de att de alltid har billiga priser. Jag vet inte. Men de hade i alla fall den parfym vi sökte.

Vinnare var Oscar (som vanligt). Nästan gång inför vi två priser. För det första ett pris för den som kommer in med rätt svar först. Ett extra pris om det är en person som heter Oscar….

Det var kul med alla möjliga och omöjliga förslag som kom in så vi håller oss kvar i parfymaffären ett tag men den här gången ska det bli en svårare fråga. Som vanligt – Först in med svaret via mail vinner. Jag väljer (helt spontant) en mattefråga. Lycka till Oscar…

Fråga:

En glasflaska innehåller två liter parfym. En stor del av parfymen består av vatten. Det är enbart 5% som är parfymolja. Nu vill någon av någon anledning spä denna vätska i sådan utsträckning att procent parfymolja faller till 4%. Hur mycket vatten behöver vätskan blandas ut med?

Ett tips är att använda algebra…

Hur var det med Carola?

Det var även flera som kommenterade att jag inte nämnde vad parfymen som Carola skapade 2006 fick för namn. Bara att det skapade rubriker i kvällspressen i val av namn. Nått får ni allt kolla upp själva. Själv sätter jag mig ner nu och räknar ut hur mycket vatten man måste hälla i en flaska med 2 liter parfym (hur ofta man nu har 2-liters flaskor med parfym…)

Comments are closed.