Kommer appen att vara med i år?

Varje år förändras melodifestivalen något. Ibland till det bättre – ibland till det sämre. Men en sak är tydlig – alla har åsikter om dessa förändringar. Förra året var en av nyheterna att man kunde rösta på bidrag genom en app. Det gjorde att man kunde rösta direkt när man såg de olika bidragen.

Orsaken till att appen utvecklades var att SVT fått in en hel del respons gällande att publiken ville öka ”livekänslan”. Så även om man inte hade fått tag på någon biljett till arenan utan satt hemma i soffan och tittade skulle det vara mer Live.

I appen röstade man på de olika bidragen genom att klicka på ett röd/rosa hjärta. Ville man rösta riktigt mycket på ett bidrag gick det som mest att rösta fem gånger.  Samtidigt kunde man se i TV om de var många som röstade på bidraget genom detta sätt. Längst ner i vänster hörn var ett pulserande hjärta. Ju fler som röstade desto mer pulserade hjärtat.

En lite intressant vinkel var även att det var möjligt att se hur kompisar röstade via denna app. Det krävdes då att man kopplade ihop den med sitt konto på Facebook eller Google Plus. I appen kunde man även gissa på hur det skulle bli dvs vilka två bidrag som skulle gå vidare till final och vilka som skulle gå till andra chansen. Detta kunde även jämföras med kompisar och därmed kunde den som ville ha en liten tävling gällande schlagertips göra detta med vänner och bekanta.

Vi säger…

Vi ger tummen upp för appen även om den hade vissa svagheter. Förväntar oss även en recension av den på nyamobilappar.se för att se vad proffsen tycker om det hela. En schlagernörd är ju trots allt ganska subjektiv i frågan.

Leave a Reply